Скочи на садржај

Mikoherb Gel

 • од
mikoherb gel

Gljivice stopala su gljivična infekcija koju obično izazivaju dermatofiti. Ovo stanje, poznato i kao mikoza stopala ili atletskog stopala, obično se javlja uglavnom između prstiju i prilično je neugodno stanje koje može izazvati simptome poput svraba, ljuštenja i pečenja u tom području.

Toliko su česti da će 7 od 10 ljudi razviti gljivice na stopalima, a 45% njih će imati ponavljajuće infekcije više od 10 godina. Zato je njihovo otkrivanje i primena pravilnog tretmana od suštinskog značaja kako bi se izbegao recidiv.

Lečenje gljivica na stopalima treba primeniti čim se otkrije, jer ako se ne koriste antifungalni lekovi, može se proširiti na druga područja, poput noktiju, stvarajući gljivice na noktima, infekciju koju je mnogo teže ukloniti.

Ali kako da znate da li imate gljivice na stopalima? U ovom članku objašnjavamo njegove uzroke, simptome atletskog stopala i kako ga lečiti kako bi ga uklonili.

Zašto se pojavljuju gljivice na stopalima?

Gljivice ili mikoze na stopalima su zarazna bolest općenito uzrokovana mikroorganizmima poznatim kao dermatofiti.

Uzroci gljivica stopala ili atletskog stopala su različiti. Ovi organizmi se normalno razvijaju zbog sledećih uslova:

 • Stalna upotreba cipela ili čarapa koje ne dozvoljavaju stopalu da pravilno diše, pogodujući vlagu u tom području.
 • Ne sušite dobro stopala nakon izlaska iz tuša ili bazena ili navlačite čarape ili cipele sa stopalima koja su još uvek mokra.
 • Idite bosi u bazene, tuševe i javne svlačionice. Budući da se gljivice lako šire, ako ne zaštitite stopala u ovim vrućim, vlažnim prostorima koji svakodnevno dolaze u dodir sa mnogim stopalima, veća je verovatnoća da ćete ih dobiti.
 • Budući da su često u vlažnom i toplom okruženju, zato mogu biti uobičajeni kod sportista, osoblja koje radi u bazenima itd.
 • Česta upotreba vrlo uskih cipela ili čarapa koje ne pogoduju odgovarajućem znojenju stopala.
 • Deljenje ličnih stvari, poput peškira ili cipela, sa nekim ko je zaražen.

Ova gljivična infekcija se može prenijeti direktnim kontaktom sa pogođenim područjem osobe koja pati od ovog stanja, ili dodirom sa kontaminiranim površinama i predmetima, poput cipela, peškira i podova.

Kako da znate da li imate gljivice na stopalima?

Mikoza u stopalima je veoma zarazno stanje, pa je važno prepoznati znakove koji se obično pojavljuju. Ovo su glavni simptomi gljivica na stopalima:

 • Kožni osip na stopalima
  Prvi znak koji nas može navesti na sumnju da je došlo do zaraze je pojava ljuskavih erupcija kože crvenkastog tona u predelu prstiju.
 • Svrab u tom području
  Drugi karakteristični simptomi su svrab, naročito nakon skidanja cipela i ljuštenje na zahvaćenom području.
 • Znakovi suvoće i ljuštenja
  Kod nekih vrsta mikoza na stopalima kada su gljivice dovoljno napredovale jer se infekcija ne leči, takođe su predstavljeni i drugi znaci, poput pojave žuljeva i čireva na prstima, pored suvoće i ljuštenja.

Efikasan tretman za njihovo uklanjanje
Kao što smo predvideli, veoma je važno da ako imate bilo koji od navedenih simptoma, što pre primenite lek za uklanjanje gljivica na stopalima, na ovaj način ćete sprečiti njegovo napredovanje i inficiranje drugih delova kože.

Uopšteno govoreći, proizvodi koji su obično naznačeni su lekovi sa antifungalnim dejstvom koji uklanjaju gljivice na stopalima ili koji smanjuju pH kože na ovom području, kako bi sprečili i usporili rast ove vrste mikroorganizama.

Na internetu možete pronaći različite alternative, poput Mikoherb gela za gljivične infekcije. Ovaj lek koji se lako nanosi stvara rezervoar terbinafina u koži, omogućavajući postizanje rezultata za nedelju dana.

Mikoherb gel za gljivčne infekcije

Ovaj gel je trenutno jedan od najboljih preparata za lečenje gljivičnih infekcija. U pogledu efikasnosti, deset puta je bolji od svih poznatih tradicionalnih medicinskih i kozmetičkih tretmana. Osim toga, nema neželjenih efekata i ne izaziva zavisnost, već formira imunitet protiv patogena, što sprečava ponovnu infekciju. Njegova efikasnost leži u kombinovanom dejstvu na ljudsko telo. Gljivice na noktima je izuzetno teško uništiti i u mnogim slučajevima ostaje u telu. Najčešće zahvata stopala i unutrašnje organe, a nakon tretmana se vraća na nokte. Imunološki sistem tela ne može da se nosi sa bolešću. U najboljem slučaju može suzbiti pojavu gljivične infekcije, ali svako slabljenje imunološkog sistema dovodi do brzog rasta gljivica i mikoze.

Mikoherb stvara posebnu kontra-glinu u tkivima, koja deluje na gljivicu, uništavajući je po celom telu. Kao rezultat toga, gljivica potpuno napušta telo i takođe stimuliše proizvodnju antitela u budućnosti. Otpor tela možete povećati deset puta kada koristite ovaj proizvod, zbog toga praktično nema šanse za ponovnu infekciju.

Sastav Mikoherb gela, prednosti i upustvo za upotrebu

Stručnjaci koje su angažovali proizvođači lekova razvili su jedinstveni sastav koji ispunjava zahteve kupaca. Vrlo pažljivo su utvrđene proporcije sastojaka. Naporan rad rezultirao je stvaranjem formule koja je efikasna za zdravlje i pomaže u postizanju postavljenih ciljeva. Drugim rečima, oni su tajni sastojak koji čini Mikoherb gel tako efikasnim rešenjem za borbu protiv gljivica i gljivičnih infekcija. Ispod je detaljan opis sastava ovog proizvoda:

 • Ekstrakt cveta kamilice – zaustavlja rast gljivičnih infekcija. Rešićete se svraba i svih ćelija koje su već bile pogođene infekcijom. Takođe ćete izbeći ponavljanje infekcije.
 • Ekstrakt lista žalfije – Reguliše rad znojnih žlezda i aktivnost bakterija koje izazivaju neprijatan miris stopala, čak i kod zdravih ljudi. Ima antiseptičko dejstvo, omekšava kožu i ima prijatan cvetni miris koji će trajati dugo.
 • Aloe vera – omekšava kožu i uklanja ljuštenje.
 • Ekstrakt lista masline – Ima efekat hlađenja i prijatnog mirisa.

Preparat ima svestrani efekat na telo:

 1. Dezinfikuje i uništava strukturu gljivične infekcije
 2. Ublažava svrab, ljuštenje i iritaciju kože nakon prve upotrebe
 3. Brzo obnavlja strukturu noktiju, leči rane i pukotine
 4. Uklanja neprijatne mirise i vraća funkciju znojnih žlezda.
 5. Sprečava rast patogene mikroflore
 6. Obnavlja imunološki sistem, pomaže u lečenju hroničnih gljivičnih oboljenja
 7. Čisti krv i limfnu tečnost od proizvoda gljivične truleži
 8. Povećava imunitet na najvidljivije sojeve gljivičnih patogena.
 9. Potpuno ublažava sve simptome mikoze.

Međutim, bez obzira na to koji tretman koristite, važno je da je primena konstantna i da se pridržavate uputstava na uputstvu, odnosno da će biti od suštinske važnosti da je koristite tokom vremena navedenog u uputstvu za lek da biste definitivno okončali ovu vrstu infekcije u suprotnom bi se moglo ponovo pojaviti. Preporučena upotreba Mikoherb gela je 2-3 puta dnevno. Uvek nanosite gel na čista i suva stopala. Da bi se efektivni sastojci što bolje upili, preporučuje se ispiranje gela vodom najmanje pola sata nakon nanošenja.

Mikoherb gel sa prirodnim biljnim ekstraktima iskustva forum korisnika

Mikoherb gel je dugo dostupan na tržištu, pa je bilo puno pozitivnih kritika. Među njegovim prednostima su odlični rezultati u vidu trajnog nestanka gljivica, potpuno prirodnog sastava, bez neprijatnih nuspojava i na kraju takođe nedostatak jojo efekta. Iskustva forum korisnika u Srbiji su većinom pozitivna za one koji su se odlučili za potpuni tretman.

Nedavno sam bio u bazenu i dobio gljivicu. Svrab je bio nepodnošljiv. Otišao sam u bolnicu i dermatolog mi je prepisao Mikoherb i moram reći da je lek odličan. Ja sam protiv lekova, pa ga ne bih kupio da mi ih lekar nije prepisao.

Bojan

Radim kao čistačica i po ceo dan nosim zatvorene cipele. Noge mi se znoje i jako se umorim pa patim od gljivičnih infekcija. Odmah sam naručio Mikoherb i očistio cipele limunovim sokom. Ovaj gel mi je zapravo pomogao, oslobodila sam se suve kože i sada imam zdrave noge.

Slavica

Dobar dan. Idem na plivanje pa imam povećan rizik pa sam morao da se zaštitim od gljivičnih infekcija. Zaboravio sam cipele za tuširanje nekoliko puta i verovatno sam zbog toga dobio neprijatnu infekciju. Moja supruga je naručila Micoherb i koristio sam ga nešto više od mesec dana. Oslobodio sam se svraba i ljuštenja.

Marko

Mikoherb gel cena u Srbiji u apotekama i prodaja

Preporučuje se da se Mikoherb gel kupuje samo preko veb stranice proizvođača. Ovaj popularni proizvod za gljivice se ne prodaje u apotekama, već samo putem online narudžbine. Kupovina u apoteci mnogima je bila najpogodnija, ali takvo rešenje za sada nije dostupno. Cena je za mnoge ljude u Srbiji sasvim prihvatljiva, a ako odlučite da naručite još paketa, ostvarićete neverovatan popust. Mikoherb gel sada možete naručiti klikom na dugme ispod na kome će vam biti zagarantovan garantovani popust i originalnost ovog proizvoda.